Wilde spinazie met rozijnen en ansjovis - SlimDieet

Blog

Wilde spinazie met rozijnen en ansjovis

17 oktober 2018 • Recepten

Nu, zo rond half oktober is er weer wilde spinazie te koop. Ik vond het vorige week weer eens op de markt en het water liep me direct in de mond. Want onderstaand, super simpele, recept had ivm een aantal jaar geleden gemaakt en dát wilde ik nu weer. En gelukkig, ik kon het nog vinden.

Het is simpel, snel en zeer smakelijk! Bon appetit

4 personen

Ingrediënten

  • 1 kg wilde spinazie
  • 50 g rozijnen
  • 4 el witte wijn
  • Nootmuskaat
  • 25 g boter
  • 2 el peterselie
  • Zout
  • 4 ansjovisfilets uit blik

 

Bereidingswijze

Was de spinazie en verwijder de steeltjes. Doe de spinazie met aanhangend vocht in een grote pan en laat het op hoog vuur al omscheppend in 5 minuten slinken. Laat de spinazie in de vergiet uitlekken. Wel de rozijnen in de wijn. Hak de spinazie grof en schep de rozijnen erdoor. Breng het op smaak met nootmuskaat. Snijd de ansjovis in kleine stukjes. Verhit de boter in een grote pan en voeg de ansjovis met peterselie toe. Laat het geheel op laat vuur al roerend in 1 minuut smelten. Schep het spinaziemengsel erdoor en laat de spinazie met de deksel op de pan op laag vuur door en door warm worden. Breng het gerecht op smaak met zout.

 

Dit recept kom ik inmiddels op diverse sites tegen, geen idee van wie het oorspronkelijk was. Kan hier dus geen bronvermelding geven maar wel bedanken 🙂

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *