10 april 2019: Kwart van de jongeren is te dik - SlimDieet

Blog

10 april 2019: Kwart van de jongeren is te dik

10 april 2019 • In het nieuws

Vrije Keuzes, ik ben helemaal voor..
En er zit ook gelijk een grote máár aan….

Als je frontale kwab nog geen lange termijn doelen aankan. Wat doe je dan met al die verleidingen? Die heerlijk geurende broodjes van die supermarkt, die je gewoon keihard roepen!! Prettig geprijsd ook nog.

En dan hoor je van je vrienden: ‘Hahaha, eet jij brood van thuis?’ ‘Koop jij een appel?’ ‘Hahaha, drink jij water, jij bent gek!!’

Kortom, vandaag in het nieuws: een kwart, dat zijn 7-8 pubers van de iedere klas, is te dik.

Ouders hebben nauwelijks invloed. School doet haar best…. met een gezonde kantine waar je dan een broodje gezond voor € 2,50 kan kopen.
Terwijl je in de supermarkt 2 kaas croissants voor € 1,- krijgt en op de 1 of andere manier is er altijd wel een supermarkt, snackbar, of zoiets in de buurt…

Misschien moeten er verplicht foto’s boven de schappen met al die heerlijkheden van dikke mensen. Ongelukkige mensen. Zieke mensen. Want dat is het lange termijn resultaat.
Of niet? En die verhoogde BTW op groenten en fruit? Misschien wat extra BTW op dikmakers… kan je mooi de extra ziektekosten van alle leefstijl/chronische ziekten uit betalen.

Of moet de deur op slot en verzorgd de school een echte goede maaltijd, waarvan de prijs vooraf door de ouders, samen met de maatschappij, al betaald is. Levert nog meer moois op: minder keuzestress, minder gedoe, misschien zelfs wel meer sociaal gedrag onder de leerlingen, samen eten verbroedert toch? (zet de wifi tijdens de pauze ook gewoon even uit op school)

Nu een utopie, maar wie weet…

Fijne dag en geniet!

https://www.nu.nl/binnenland/5835405/kwart-van-alle-nederlandse-jongvolwassenen-heeft-overgewicht.html

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *