Immuunsysteem, gezond van kop tot kont :-) - SlimDieet

Immuunsysteem, gezond van kop tot kont :-)

Wat gebeurd er bij een virusaanval?

Biologie

Bij een virus-aanval op het lichaam gebeurt er van alles. Een gezond, niet ziek, niet verzuurd, niet verzwakt lichaam kan zo’n virus best goed aan. Een paar dagen snotterig, een paar dagen (flink) hoesten of zelfs 1 of 2 weken met flinke koorts in bed en de meeste mensen hebben het wel gehad. Ze zijn er doorheen gekomen omdat hun lichaam dat goed aan kon.

Mij valt op dat veel medewerkers in de zorg wel besmet schijnen te zijn maar het vaak niet eens merken en gewoon aan het werk blijven. Misschien komt dat doordat zij vaker worden blootgesteld aan virussen en bacteriën en hun immuunsysteem daarom erg goed is afgesteld. Dit is gewoon een gedachte, geen stelling….
Te schoon en te hygiënisch leven is ook niet goed, dat weten we wel.
Je immuunsysteem moet goed ‘ingewerkt’ zijn om optimaal te kunnen doen wat het moet doen.

George Carlin

Een leuke, zeer humoristische film hierover vind je in dit YouTube filmpje van George Carlin 

Nog meer biologie

Aan de andere kant kan, en moet, je je lichaam helpen om optimaal gezond te zijn.

Voeding
Tegenwoordig valt het niet mee om al je voedingstoffen uit je voeding te halen en dan ook nog eens niet aan te komen, want je moet verrekte veel verschillende dingen eten om alles binnen te krijgen. En zelfs dan lukt het niet want de landbouwgrond is na 80 jaar intensieve landbouw al zo uitgeput dat we niet alle benodigde mineralen binnen kunnen krijgen. (je lichaam móet die uit voeding halen) 

Darmen
Zo kom je dan bij de enorme groep mensen die last van hun darmen heeft en in meer of mindere mate niet fit in. Moe en lusteloos, eczeem, astma, psoriasis, het uit zich op vele manieren. Ik ben geen dokter, ik zie alleen wel veel resultaten 🙂 
Onze darmen zijn onze spiegel. Je lichaam verteld je precies hoe het met je gaat. Ernaar luisteren is de moeite waard. 

de darmwand

Darmen zijn belangrijk 

Niet goed werkende darmen nemen nóg minder voedingsstoffen op uit voeding dan je zou willen én je eet vaak bepaalde voeding niet omdat je daar intolerant of allergisch voor bent. Dit heeft onherroepelijk gevolgen voor je immuunsysteem. Die darmen doen het vaak niet lekker door allerlei redenen, waaronder de redenen hierboven. 

Suppleren
Wat je WEL kunt doen is je lichaam écht voeden, vanuit de basis. Dat kun je doen met diverse werkzame vitaminen en stoffende door Mōdere al in de beste verhouding en synergie in een samenstelling is gebracht.

Resultaten, van kop tot kont 🙂

 1. Klant die al jaren Psoriasis plekken had, grote plekken op scheenbeen en hoofd, na 4 maanden huid volledig hersteld en geheeld. Basis Suppletie én vloeibare Collageen.
 2. Klant die altijd moe was, echt altijd, is door de basis suppletie, Mineralen, Omega3, Multivitamine weer ‘normaal’ aan het worden. Ze heeft weer energie, voelt zich als herborene en kan weer volledig functioneren. 
 3. Klant met fibromyalgie, al jaren (10+) klachten, heel langzaam gaat de darm beter functioneren. Aloé Vera en Omega3
 4. Klant met chronische bij-holte ontsteking, wilde geen antibiotica (voor de zoveelste keer) maar nam voedingssupplementen: geen ziekte dagen deze winter en energie genoeg om volop te functioneren. Wat haar ook opviel, ze ruikt beter. Na nog een aantal maanden met de juiste suppletie hoopt ze dat haar energielevel weer net zo zal zijn als ‘vroeger’. 
 5. Klant met armbreuk: prachtig en snel genezen en als bonus; minder diepe rimpels, “veel complimentjes” en een soepeler lijf. Zij gebruikte o.a. de vloeibare Collageen.
 6. etcetera, etcetera.

Mōdere is ‘Live Clean’

 • Alle grondstoffen worden op getest op minstens 3000 van de meest voorkomende chemische stoffen.
 • Alle producten moeten resultaat geven, anders worden ze niet in productie genomen.
 • Alle producten zijn zo veel mogelijk geconcentreerd voor werkzaamheid en vervoer en dus zeer zuinig in gebruik.
 • Alles wat nodig is om ‘Live Clean’ te leven is verkrijgbaar in een overzichtelijke webshop; van wasmiddel en tandpasta tot shampoo en bodylotion.

LIVE CLEAN, wat is dat eigenijk?

De afgelopen paar duizend jaar, maar vooral eigenlijk de laatste 80 jaar is er verschrikkelijk veel veranderd op deze wereld. Onze lichamen moeten zaken verwerken die niet natuurlijk zijn: Lucht- en waterverontreiniging, pesticiden en hormoonverstoorders, geur-, kleur- en smaakstoffen, toevoegingen om ‘voeding’ langer houdbaar te maken.
Maar ook geurkaarsjes, veel schoonmaakmiddelen, je tandpasta, zelf de babyshampoo van Zwitsal, het zit allemaal vol met chemicaliën.

bron: HUMO van 2 juli 2019


Alles wat je op je huid, haar en gezicht krijgt via was- en schoonmaakmiddel zit vaak vol met Sodium Lauryl Sulfaat (SLS) en ook Sodium Laureth Sulphate (SLES). Ga maar eens op zoek in jouw badkamer en tussen  je schoonmaakmiddelen. Deze toevoeging laat je shampoo lekker schuimen, maar maakt je natuurlijke barrière ook kapot. Het ontvet ook de garagevloer in een garagebedrijf. Dit product geeft heel veel huidirritatie.  

Al die chemicaliën blijken grote hormoonverstoorders te zijn en de schade wordt de laatste jaren steeds zichtbaarder. Baby’s worden al geboren met gemiddeld 230(!) chemische stoffen in het lichaam.


Lees hier meer over de filosofie van Mōdere ‘ LIVE CLEAN’

Tot slot: wat betekend het voor mij?

Persoonlijk merk ik sinds ik mezelf aanvullend voed met de supplementen;

 1. Dat ik stukken soepeler ben geworden: ik spring mijn bed uit zonder rugpijn. Het blijft wonderlijk, maar het went snel 🙂
 2. Dat ik 12 kilo afgevallen ben: natuurlijk heb ik daar ook moeite voor gedaan, maar als je, zoals ik, al meerdere keren in je leven flink bent afgevallen én aangekomen én in de overgang zit, worden de marges wel steeds kleiner. Door mijn lichaam optimaal te voeden, was het veilig en kon het loslaten…. Ook intermitterend vasten, heeft me veel geholpen. 
 3. Dat mijn huid is verbeterd: minder diepe rimpels en gelijkmatigere ‘kleur’. Ook mijn huid op mijn lichaam is heerlijk zacht en voelt prettiger en is iets minder droog.
 4. Dat mijn energie gelijkmatiger is: ik heb van nature nogal veel energie, maar ben ook van de uitschieters (jaja, nogal ADHDerig). Ik ben stabieler, minder uitschieters. Dit heeft niet alleen met de supplementen te maken, ik heb ook veel zelfontwikkeling gedaan in de afgelopen jaren. 
 5. Ik heb een helderder hoofd heb: meer focus, minder watten in mijn hoofd.

Ook mijn puberdochter merkt het volgende: door de supplementen voelt ze zich fitter dan ze wist dat kon 🙂 Door de shampoo en conditioner heeft haar haar geen split ends meer en is het veel minder vet/vies en luchtiger i.p.v. zwaar door de conditioner. Ze heeft een minder onrustige huid door gezichtsproducten én de supplementen (en gezonder eten ;-)) Ook haar lichaam is zachter en prettiger… Ze heeft inmiddels ook al veel bereikt met meer sporten ondanks haar hypermobiliteit. 

“Al met al ben ik gewoon erg enthousiast over Mōdere.”