3 tips om met meer energie voluit te leven - SlimDieet

3 tips om met meer energie voluit te leven

Tip 1: Kijk eens naar je voeding, en dan specifiek naar hoeveel suiker je eet

Van suiker krijg je energie. Maar je wordt er ook knetter moe van. Echt!

Dat heeft te maken met je bloedsuikerspiegel en hoe je fantastisch knappe lichaam daarop reageert!

Ik daag je uit: Eet eens 2 weken veel minder suiker, natuurlijk bedoel ik daarmee alle jou wel bekende producten als snoep, koekjes etc. Maar minder ook eens met zetmeelrijke producten en producten die veel natuurlijke suikers bevatten. En dan denk ik aan; brood, aardappelen, rijst en pasta, maar ook fruit.

Hoe gezond bovenstaande producten op zichzelf ook zijn, te veel koolhydraten in je menu maken je moe.

Doe het als volgt, hou het klein en simpel:

Ontbijt

Geen granen of fruit!

Neem als ontbijt dan bijvoorbeeld: 100 gram volle Yoghurt met 2 eetlepels noten (zoet dit niet met suiker, maar het liefst met stevia of een andere suikervervanger). Of 2 gebakken eieren, met spek of kaas. Neem geen crackers, muesli, havermout of andere granen. Of maak een ontbijt met groenten, ik geef toe dit is misschien een beetje te enthousiast om mee te beginnen, maar een groente-smoothie is misschien best lekker om eens te proberen.

Voordat je afhaakt, probeer het 2 weken. Hou het klein en simpel. Er zijn echt heel veel lekkere ontbijtjes te maken zonder brood, havermout of muesli. Als het je bevalt komen er vanzelf meer recepten bij.

Lunch

Lekker veel groenten, je darmen zullen je dankbaar zijn!

Dit is bij uitstek de kans om je uit te leven met een heerlijke aangeklede salade, voeg daar nog wat eiwitten aan toe zoals een blikje tonijn of wat vleeswaren of wat stukjes kipfilet. Ook een restje sperzieboontjes, broccoli of iets dergelijks van de avond daarvoor heb je snel omgebouwd tot een heerlijke lunch. Voeg er wat lekkere olijfolie, een paar stukjes fetakaas, een paar tomaatjes of wat pijnboompitjes aan toe en smullen maar. Of, maak een lekkere omelet, mag ook van 3 eieren, kleed dit ook een beetje aan met wat kruiden, tomaat en rauwkost op je bord. Wees niet te bang voor vet: olijfolie, noten, avocado, vis bevatten allemaal de gezonde vetten!

Ook hiervoor geldt, hou het deze 2 weken klein en simpel. Er zijn gigantisch veel variaties te bedenken om zonder brood te lunchen, en als het je bevalt komt er vanzelf meer variatie.

Diner

Je lichaam heeft wel koolhydraten nodig, alleen veel minder dan we over het algemeen gewend zijn. Over het algemeen is de avondmaaltijd het handigst om die dan te nemen. Doe het eens als volgt:

Maak de volgende verdeling:

¼ vis/vlees

¼ groenten

¼ aardappelen, rijst of pasta (1 opscheplepel)

¼ fruit, als dessert of voorafje, 1-2 stuks fruit.

Als je energie hiervan opknapt past deze leefwijze misschien wel heel goed bij jou!
En hoe is het met je darmen? Zijn ze rustiger? En de weegschaal, hoeveel minder geeft die aan?   meer hier

Een koolhydraatbewuste leefwijze helpt je op vele fronten. Althans dat is mijn ervaring. Hoe gaat het bij jou?

Tip 2: Moet eens wat minder van jezelf. Van moeten word je moe.

De maatschappij, je familie, je vrienden, JIJZELF. Tjonge Jonge, wat moeten we toch veel. We voelen ons vaak erg ‘gestuurd’, en tegenwoordig schijnt er een overheersende overtuiging te zijn dat alles maakbaar is. Als je niet succesvol bent ligt dat aan jezelf, want; alles wat je wilt, kan je worden of zijn. Is dat echt wel zo? Dat kan je jezelf wel eens afvragen.

Wat moet jij allemaal (van jezelf)? Wat verwacht jij van jezelf? Wat sta jij toe? Waar krijg je energie van en wat of wie kost je eigenlijk energie.

Hoe het weer klein en simpel: Kijk eens naar vandaag.

  • Hoe stond je op? Was je uitgeslapen? Nam je genoeg tijd om lekker relaxed aan je dag te beginnen, of was het gelijk rennen en vliegen?
  • Hoe begon je aan je ‘taken’? Thuis of op je werk: had je er ‘zin in’?
  • Kan je goed plannen? En hou je je daar ook aan?
  • Hoe zit het met social media, het bijhouden van je tijdlijnen? Krijg je energie van 26 likes geven aan filmpjes en statements van anderen (onbekenden zelfs) en ondertussen weer helemaal afgeleid te raken van dat wat je aan het doen was?
  • Neem je tijd voor jezelf? Om te koken? Om te spelen met je kind? Om even echt te praten met je gezinsleden?
  • Natuurlijk zijn er allerlei dingen die ‘gewoon moeten gebeuren’, zoals de was, de boodschappen, sociale verplichtingen. Maar toch, hoe ga je ermee om?

 Als er erg veel voor je gevoel ‘moet’ dan word je daar gewoon moe van, zo simpel is het!

Onthoud dat je keuzes hebt. Er komt geen bloed uit, als je eens wat minder likes of hartjes weggeeft op Social Media. Ook in je werk hoef je echt niet steeds op je tenen te lopen. Als dat wel zo is, vraag je dan af: kan en wil ik dat eigenlijk wel? Als het tijdelijk is en je leert er bijvoorbeeld veel van kan het juist energie geven, maar als het maar ‘aangenomen’ wordt dat je 2x per week in je privé tijd moet vergaderen, klopt het dan eigenlijk wel? Ga het gesprek met jezelf en daarna met je leidinggevende eens aan

Het leven dient zich aan en jij maakt de keuzes die bij jou passen! Laad je energie je leidraad zijn.

Tip 3: Als je vaak moe bent beweeg je misschien wel te weinig.

Huh? Ja, door te veel maar ook door te weinig beweging word je moe.

Ga maar eens na; hoe is ons lichaam bedoelt? De oermens had geen auto of trein. Die had geen supermarkt. Geen wasmachine, tractor of whatever het leven allemaal gemakkelijker heeft gemaakt.
Geweldig natuurlijk, ik wil ook niet meer zonder, maar je lichaam is echt veel blijer als het regelmatig mag doen waar het voor bedoeld is.
Dus, zonder dat je weer iets moet van jezelf, geef je lichaam wat het nodig heeft: beweging. Doe iets wat je leuk vindt; zwemmen, wandelen, boksen, tennissen, het maakt niet uit. En doe het geregeld, een paar keer per week!

Ook hier; hou het klein en simpel:

  • Parkeer je auto verder weg, zodat je 2x per dag bijvoorbeeld een kwartiertje loopt.
  • Neem altijd de trap ipv de lift. En nog een keer die trap, gewoon omdat je dan je spieren gebruikt.
  • Als je dat leuk vindt, check af en toe de stappenteller van je telefoon.
  • Plan je beweegtijd; ga bijvoorbeeld 2x per week een uurtje wandelen* (alleen of met een collega of vriendin).

Het is onderdeel van jouw basis om lekker te leven.

* Kies wat je leuk vindt, anders wordt het weer moeten.

Vier je successen en vier het leven. Zelf die slingers ophangen kan jij ook. Zodra je energie beter wordt, kan je fysiek en psychisch het leven beter leven! En ga je meer genieten en daar krijg je dan weer energie van.

Als deze tips je aanspreken en je beseft dat het toch nog iets lastiger is dan je dacht…. Dan vind ik het geweldig je daarbij te helpen.

Als je je afvraagt hoe je blijvend meer energie in je leven gaat krijgen en houden? Vraag een gratis skype gesprek met me aan, dan kan ik je precies vertellen hoe ik denk dat jij dat moet aanpakken.

Of begin gelijk met suikerbewust in 3 maanden pakket  En laat je gaandeweg door mij helpen om op alle verschillende vlakken te gaan stralen.

Lekker energiek, blij, slank en gelukkig ouder worden, dat is toch wat je wilt?