Wie is Elles? - SlimDieet

Wie is Elles?

Ik ben geboren als oudste in een liefdevol ondernemersgezin. Ik was nogal een heftige puber en ben over heel wat grenzen heen gegaan. Het grenzeloze is iets wat (helaas) bij mij hoort. En op het gebied van eten is dat niet erg handig! Ik zie ook een relatie met mijn grillige gewichtsverloop. Als je het leuk vindt kan je hier lezen hoe dat gegaan is in mijn leven.

Nieuwsgierig

Nieuwsgierig als ik ben, heb in mijn leven allerlei workshops (Matrix coaching,  vrouwen-energie, mindfulness), cursussen (schilderen) en opleidingen (NIMA A en B, Interieurdesign, NLP-coachopleiding, Gewichtsconsulente) gevolgd. Ik gebruik al die kennis en interesses o.a. in mijn werk als gewichtscoach.

Niet sportief geboren

Ik ben niet geboren met een atletisch lichaam en moet er altijd vrij veel voor doen om een beetje in shape te blijven. Ik heb wel altijd gesport en de laatste jaren is de combi tussen soepelheid/ontspanning, kracht en cardio ideaal. Yoga of Pilatus is perfect voor mijn soepelheid (relatief begrip bij mij;)) Ik ben heel graag en vaak buiten; wandelen, met vriendinnen, met de hond en tegenwoordig ook met klanten. Golfen is ook minstens 1x per week vaste prik. Een technisch spelletje in vaak prachtige natuur. Je speelt hierbij uiteindelijk tegen jezelf en dat past ook beter bij mij. En ondertussen geniet ik van de vogels. Door de jaren heen probeer ik regelmatig naar de sportschool te gaan, liefst 2 x per week, sommige lesjes zijn best leuk😇. En hé, het helpt en ik heb de combi nodig.
Verder hou ik ook van skiën en vroeger gingen we vaak zeilen en ik ben nog steeds gek op de zee, ik ga heel graag naar de Wadden bijvoorbeeld.

Ik ben single en moeder van 2 geweldige dochters. Waarvan de jongste nog een paar jaar bij mij woont. De oudste woont inmiddels bij haar vader, maar we hebben allemaal een prima relatie en zo zien we elkaar allemaal regelmatig.

Gewicht heeft altijd een rol gespeeld

Mijn gewicht heeft mijn hele leven een rol gespeeld. Ik at grenzeloos en bij iedere emotie. Vroeger at ik echt veel zoet, chocolade en zoetigheid. Zoveel dat ik inmiddels super gevoelige darmen heb die direct reageren met onaangename gasvorming en soms ook darmkrampen als ik weer eens wat snoep.

Een klein stukje chocolade gaat inmiddels wel weer, maar als ik meer eet gaat het meestal fout. Dit is jammer maar eigenlijk ook heel helpend, mijn lichaam verteld me precies wat niet goed voor me is. Dit heeft een directe relatie met mijn energieniveau.

 

Ik kan inmiddels de emotie beter loskoppelen en eet daardoor als ik verdrietig ben niet meer alles wat los en vast zit.

In de afgelopen 9 jaar ben ik steeds wijzer geworden over diverse dieet methodes waaronder, naast ‘de richtlijnen goede voeding’, in het bijzonder KoolhydraatBewust eten. Ik leef inmiddels naar de visie dat er 3 pijlers zijn die een rol spelen om een energiek en lekker te leven. Die 3 pijlers zijn:  Voeding | Ontspanning | Beweging. Als je wilt weten hoe ik dat in mijn dagelijkse leven doe, kan je hier verder lezen. En die pijlers hebben een direct gevolg op mijn gewicht, mijn energie en hoe ik met stress om ga.

Mijn visie is ontstaan bij de vraag: Hoe wil ik leven?

Voeding is een belangrijke sleutel tot een energiek en lekker leven. Lekker oud worden.
Als gewichtscoach onderzoek, informeer, ondersteun, confronteer ik soms liefdevol, hou vaak een spiegel op.
Ik help je zelf de regie (terug) te pakken over hoe jij wilt leven en hoe jij wilt eten.
Niemand is voor z’n lol te dik. Ik heb echt diep respect voor iedereen die zijn of haar eigen gezondheid aan wil pakken.

 

 Herken jij één en ander en zoek jij dat steuntje in de rug (of die liefdevolle schop onder je kont)?

Denk je dat ik de coach ben die jou kan helpen om jouw gezonde gewicht te bereiken en behouden, vul dan mijn contactformulier in via onderstaande button. Ik kom dan binnen 48 uur bij je terug. Ik kijk uit naar je reactie!

Kennismaken?